Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Kadeh yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, sırça malzemesinden yapılmıştır ve çoklukla çağcıl binalarda kullanılır.

Yangın merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarkaloriın aracısız çatı dışına açılması gerekir.

Genel amacı insanoğluın binayı zarar gıyaben terk etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri dünya alır.

Yangın merdiven kapısının en saydam özelliklerinden bir diğeri bile güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında mevki merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın Çıkış Kapısı Nite Açılır? Yangın Çıkış Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya ivedi bir durumda insanoğluın kolay bir itmesi ile dâhilen hariçya güzel açılmaktadır.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden bünyelır. Bu malzemelerin yüzı sıra, yangın bapları umumiyetle özel şümul ve kapı menteşeleri kabil öbür yangın saye özelliklerine sahiptir.

Yangın yahut müstacel pozisyon vakalarında binalardaki insanların kolayca boşaltma edilmesi sinein Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden örgülmalıdır. Bapnın yanma yangın kapısı süresi en azca 30 zaman olmalıdır.

Malzeme: Yangın baplarında genellikle çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz rezistanslidir.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed veri.

Performans çerezleri: Bu çerezler, ziyaretçilerin sıklıkla ne sayfaları görüşme etmiş olduğu ve internet sayfalarından yanılgı mesajları kırmızııp almadığı kabilinden görüşmeçilerin internet sitesini nite kullandığı ile müntesip bilgi toplar.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ehven yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği üzerine size marifet verecektir.

Report this wiki page